HTC-spel

HTC Corporation grundades 1997 som ett OEM-företag. Idag är HTC självständigt och levererar produkter under sitt egna varumärke. Först tillverkade företaget bärbara datorer men vände sig senare till mobiltelefoner. 1998 designade de några av världens första touch- och trådlösa handdatorer. Under resans gång började HTC även att tillverka produkter för spelmarknaden med både mobilspel, tv-spel och på senare dagar även VR-spel (Virtual Reality).

Quar: Battle for Gate 18

Quar: Battle for Gate 18 är ett tv-spel som är ett turordningsbaserat strategispel i VR – en upplevelse som utspelar sig i Alwyds grymma värld. När den insektssamlande klanen byggde sina lerbyggda hytter var där lika mycket jobb med att hålla ute vilda djur som andra Quar-klaner. Sedan 700 år tillbaka har det ”Långa Kriget” varit ett stort blodigt dödläge. Maktbalansen håller på att skifta och Alykindernas korståg vill avsluta kriget genom att erövra alla Quar-nationer. Detta spel tar dig till slaget om Gate 18.

Kommendera ditt kavalleri att svepa dina fienders flanker genom att skicka Baeliog-panserade traktorer att krossa fiendens armerade försvar. Dina soldater är självklart tungt beväpnade med en rad olika vapen. Du kan lita på dina officerare håller moralen uppe i dina trupper och att din ära bevaras när du slåss i slaget om Gate 18. Quar är ett utmärkt exempel på strategispel för VR eftersom både designen och grafiken är utmärkt utvecklade. Tänk dig att gå runt på ett slagfält och vara en av soldaterna!

Teeter

Teeter är ett pusselspel med action. Detta spel kommer förinstallerat på vissa HTC-mobiler men kan också laddas ner. Målet är att styra en liten metallkula från början av labyrinten till slutet av den, vilket utgörs av ett grönt mål. Under kulans färd ska man undvika de andra hålen. Spelaren flyttar enkelt sin kula genom att luta sin mobila enhet åt det håll den vill att kulan ska rulla. Detta görs med hjälp av mobilens accelerometer. Teeter är väldigt likt spelet Labyrinth som går att spela på Android och iPhone.

HTC Corporation släppte detta spel för första gången år 2008. Det går att spela på mobiler från både Android och iPhone. Teeter är ett väldigt roligt och utmanande spel som kräver koncentration och att man håller rätt i mun. Det är ett så kallat 2D-spel med mjuk gameplay. Det finns cirka 40 banor som bara väntar på att du ska komma och erövra dem. Teeter har laddats ner mellan 10 miljoner och 50 miljoner gånger och erbjuder sina spelare en nostalgirik underhållning.