HTC:s dotterbolag

I denna text kommer du få läsa om HTC:s dotterbolag S3 Graphics och AsOne Design. S3 Graphics är ett företag som erbjuder grafikprodukter för både mobiltelefoner och datorer. De har tillhört HTC sedan 2012, då HTC bestämde sig för att köpa VIA Technologies andel av företaget. AsOne Design är ett företag som arbetar med digital marknadsföring och hjälper andra företag att lyckas digitalt.

S3 Graphics

Redan under sommaren 2011 visade HTC intresse för att köpa företaget S3 Graphics. Affären lades dock på is senare samma år och det var inte förrän året därpå som den faktiskt blev av. HTC köpte då upp företaget VIA Technologies andel i S3 Graphics och blev därmed majoritetsägare av företaget. Detta köp ska ha kostat HTC omkring 300 miljoner dollar och anledningen till att de ville ha S3 Graphics som dotterbolag var för att de ville komma åt de patent som företaget satt på.

S3 Graphics är ett företag som grundades redan 1989. Under många år var företaget en av de ledande aktörerna på marknaden inom sin bransch. Från början fokuserade de på grafik för datorer och är nog främst kända för att ha tagit fram ViRGE, Savage 3D och Chrome-serien. När företaget köptes upp av VIA Technologies riktade man fokus till mobilgrafikmarknaden och blev riktigt stora. Även med HTC som majoritetsägare har man fortsatt i den riktningen. Företaget erbjuder dock fortfarande produkter för datorer.

AsOne Design

Ytterligare ett av HTC:s dotterbolag är AsOne Design. Detta är ett företag som arbetar med digital företagsutveckling och de erbjuder i huvudsak tre olika tjänster. Framför allt jobbar de med att ta fram strategier för digital företagsutveckling. De ser till företagets behov och skapar strategier som innehåller de steg företaget behöver ta för att lyckas nå sina mål. Utöver detta hjälper de också företag med webb- och apputveckling och digital marknadsföring. Alla dessa delar är väldigt viktiga för företag som vill lyckas.

När det kommer till webb- och apputveckling erbjuder AsOne Design hjälp med att hitta de lösningar som passar företagets behov. Här jobbar de med både mobil- och webbappar samt e-handel och webbsidor. Inom digital marknadsföring erbjuder AsOne Design hjälp med analyser och att skapa mätbara resultat. Hela företaget genomsyrar kunskap och deras mål är att hjälpa företag att växa digitalt och bli framgångsrika. De jobbar sida vid sida med sina kunder för att hjälpa dem med att lyckas på den digitala marknaden.