Kontantkort kan vara rätt lösning för dig

Kontantkort kan vara rätt lösning för dig

På Qteks storhetstid var det vanligt med kontantkort som betalningslösning för mobiltelefoni. När HTC hette Qtek var detta antagligen den vanligaste lösningen för att bekostad mobilanvändningen. Sedan dess det blivit vanligare att teckna ett abonnemang med en fast eller varierande månadskostnad för sms, samtal och surf. Allt i och med utvecklingen av mobiltelefoner så ansågs mobilabonnemang bättre för att kunna utnyttja mobiltelefonen till fullo. Kontantkorten håller dock på att komma ikapp – det finns faktiskt fortfarande flera fördelar med kontantkort, och det kan mycket väl vara så att kontantkort är den lösning som passar bäst just för dig. Vill du teckna ett kontantkort kan du börja med att jämföra kontantkort på kontantkort.se för att hitta det bästa alternativet för dig.

Kontantkortets fördelar gentemot abonnemang

Du kanske inte är intresserad av att binda upp dig på ett abonnemang med bindningstid och ständiga månadsavgifter utan är intresserad av en mer flexibel lösning. Med ett kontantkort blir det lättare att anpassa användningen av din mobiltelefon och även dina kostnader från månad till månad. Du får också full koll på dina utgifter för SMS, samtal och datatrafik och behöver inte betala pengar i onödan om det skulle vara så att du inte har behov av telefonen en viss period. Om du är under 18 år eller har betalningsanmärkningar så kan det också vara svårt eller omöjligt att teckna ett mobilabonnemang och då kan kontantkort vara en lösning om du ändå har behov av tillgång till en mobiltelefon.

Undvik stora kostnader på resan

Om du reser mycket kan kontantkort vara en bra tillfällig lösning för att undvika de stora kostnader som kan följa av att använda ett abonnemang utomlands. Vi har alla hört skräckhistorier om personer som har fått räkningar på tusentals kronor efter att ha använt sitt mobilabonnemang utomlands. Denna sortens skräckhistorier var förvisso betydligt fler under den tiden som Qtek verkade i Sverige, eftersom mobiltelefoner då fortfarande relativt nytt. Detta ledde till att många hade dålig koll på vad det kostade att använda mobilen utomlands. Trots att allt fler är medvetna om detta nu kan du enkelt undvika dessa extra kostnader med ett kontantkort, oavsett om du ska vara borta några få veckor eller i en längre period.

Skaffa mobiltelefon med kontantkort till ditt barn

Om du vill skaffa en mobiltelefon till ditt barn kan kontantkort vara att föredra framför abonnemang då det blir lättare för dig som förälder att hålla koll på hur mycket ditt barn egentligen förbrukar. Med ett abonnemang kan kostnaderna lätt dra iväg, då ditt barn kanske inte har samma förståelse som du för vad mobilanvändning kostar och hur mycket data olika appar och tjänster förbrukar.

Vissa kontantkort passar dig som ringer mycket och vissa passar dig som surfar mycket. Det finns många olika upplägg för kontantkort där det ingår olika datamängd eller samtal och SMS. Genom att överväga att skaffa ett kontantkort kan du enkelt se hur pass mycket du kan minska dina kostnader. Det kan göra dina mobilkostnader bli nästan lika låga som på Otek:s tid.