Skriv ut direkt från din mobiltelefon

skriv-ut-direkt-fran-din-mobiltelefon

En funktion som har funnits ända sedan HTC hette Qtek var möjligheten att skriva ut direkt från sin mobiltelefon. Det enda problem denna funktion har är att få känner till den. Istället för att skriva ut direkt från mobiltelefonen så tar många omvägen via sin dator för att få dokument utskrivna. Förut fanns åsikter om att inställningar som fanns tillgängliga vid utskrift via dator inte fanns i telefonen. Med dagens smartphones stämmer detta dock inte. I dagens HTC-telefoner finns de allra flesta inställningar du kan önska. Saknas inställningar du vill ha så finns dessutom möjligheten att skaffa dessa genom att ladda ner en annan app som täcker dina behov bättre. Det enda du behöver se till att ha för att kunna skriva ut är en mobiltelefon med WiFi-uppkoppling samt en skrivare med WiFi-uppkoppling och bläckpatroner.

3 enkla steg för att skriva ut från mobiltelefonen

För att skriva ut från din telefon så kan du följa dessa tre enkla steg:

  1. Skrivare. Se till att du har en skrivare med bläckpatroner och WiFi-uppkoppling. Utan bläckpatroner finns inget att printa ut på papper och utan Wi-Fi så kan skrivaren inte kommunicera med din mobiltelefon
  2. Mobiltelefon. Du behöver en smartphone med möjlighet att skriva ut. Det kan de allra flest moderna telefoner och samtliga telefoner från HTC (före detta Qtek). Mobiltelefonen bör även vara ansluten till samma WiFi-nätverk som skrivaren du vill använda.
  3. WiFi. Som nämnt på bägge föregående punkter så krävs en WiFi-anslutning till såväl mobiltelefon som skrivare. Detta för att enheterna ska kunna kommunicera med varandra.

När alla dessa tre steg är avklarade så bör du från den app du använder kunna skriva ut det du önskar. Exakt hur själva utskriften fungerar beror på vilken app du använder.

Se till att ha rätt bläckpatroner i skrivaren

För att kunna skriva ut så behöver du, förutom mobiltelefon, skrivare och WiFi även bläckpatroner i skrivaren. Att hitta rätt bläckpatroner kan vara svårare än man tror. Utbudet är stort och ibland kan priset på samma bläckpatroner skilja sig med flera hundralappar mellan återförsäljare. Att jämföra bläckpatroner innan du köper kan spara dig stora summor pengar. Vilken återförsäljare som kan erbjuda dig billigast bläckpatroner varierar från modell till modell så det är endast via en jämförelse du kan få det rätta svaret på den frågan.

Qtek var på sin tid ett företag med många järn i elden. Något som företaget aldrig höll på med var dock skrivare. Detta överläts istället till konkurrenter som Sony, Apple och Samsung.