Handla teknik med kreditkort och samla bonuspoäng

Många av oss tycker att teknik och prylar är bland det roligaste man kan köpa, vare sig det är från HTC/Qtek eller någon annan tillverkare. Att få hem en ny mobiltelefon, surfplatta, TV, VR-glasögon eller något annat som har med teknik att göra känns ofta som att få en tidig julklapp. Dock så går att göra shopping av teknikprylar ännu lite roligare. Genom att handla på rätt sätt, med ett kreditkort, kan du som innehavare av kortet samla bonuspoäng och få rabatter och återbäring. Shoppingen blir med andra ord inte bara roligare utan även billigare. Många kreditkort erbjuder även speciella försäkringar för dig som shoppar på internet och/eller från andra länder i Europa. Dessa försäkringar kan skydda mot skador, felleverans och prisförändringar.

Med delbetalning blir finansiering enklare

Med rabatter och erbjudanden blir det billigare att handla. Ett kreditkort gör även att du tack vare kostnadsfri kredit och delbetalning enklare kan finansiera köp av större teknikprylar. Alla kreditkort erbjuder minst en månad kostnadsfri delbetalning och vissa så länge som två månader. Du kan därför välja att dela upp ditt köp av den senaste HTC-mobilen för att underlätta för din plånbok. Tänk bara på att delbetalning och uppskjuten betalning längre än den räntefria kredittiden innebär en räntekostnad. Planerar du att använda en längre kredit än den räntefria period som erbjuds så bör du jämföra kreditkortens räntor och avgifter innan du bestämmer dig för vilket kreditkort du vill ha.

Kreditkort har ofta dolda förmåner

Redan på den tiden där Qtek fortfarande hette Qtek var kreditkort populära tack vare sina förmåner. Men de senaste åren har konkurrensen hårdnat och de förmåner du med ett kreditkort får blir bättre och bättre. Några exempel på vad ett kreditkort kan ge dig som kund:

  1. Försäkringar. Med ett kreditkort kan du som kund ofta vara skyddad utan att du vet om det. Vanligast är reseförsäkring som ofta täcker både dig och familjen under resor. Reseförsäkringen gäller ofta vid förseningar av bagage och färdmedel men kan även täcka kostnader vid personliga olycksfall och självrisker på hem- och bilförsäkring om något skulle hända under resans gång.
  2. Rabatter. Rabatter på utvalda områden eller i kreditkortsföretagets egen webbshop blir allt vanligare för kreditkortsföretag som vill sticka ut i mängden. Genom att utnyttja erbjudanden när du shoppar teknik kan du spara många hundralappar.
  3. Exklusiv förtur. Alla kreditkortsföretag vill skryta om att just de ger sina kunder de bästa förmånerna. Vissa företag har gått så långt att de erbjuder kunder med ”rätt” kreditkort förtur till biljetter vid speciella evenemang, spelningar och konserter. Med rätt kreditkort kan du alltså få möjlighet att sno de där sista biljetterna innan dina vänner.