Viktigt med rätt mobilabonnemang till rätt mobiltelefon

Vad som är rätt mobiltelefon är svårt att säga eftersom det beror på vem man frågar. På Qtekonline.se föredrar vi självklart HTC eftersom det är Qtek-mobilernas efterträdare. HTC-mobiler finns i olika modeller och storlekar som passar de allra flesta, precis som Qtek-mobilerna på sin tid. Att välja mobiltelefon handlar ofta om att väga vissa faktorer mot andra. De största punkterna där mobiltelefoner skiljer sig åt är:

  • Operativsystem – De tre vanligaste operativsystemen är iOS (iPhone), Android (t.ex. Samsung och LG), och Windows Phone (bl.a. Nokia). Vilket operativsystem du tycker om är till stor del en smaksak då funktionaliteten i princip är identisk.
  • Storlek – Med storlek menar vi både fysisk storlek på telefonen (ofta mätt i skärmstorlek) och på det interna minnet. Alla tillverkare har telefoner i olika storlekar som passar olika smaker. Vilken storlek på det interna minnet du behöver handlar om hur du använder din telefon. Tar du mycket bilder och har musik lagrad på telefonen så behöver du troligtvis en telefon med stort internt minne.
  • Pris – Den kanske viktigaste faktorn för många. På de senaste åren har allt fler tillverkare försökt att slå sig in på marknaden för billigare telefoner. Detta har ökat kvalitén på telefonerna även i lågprissegmentet.

Den sista faktorn som inte riktigt har med mobiltelefonen att göra men som trots allt är väldigt viktig är mobilabonnemanget. Utan mobilabonnemang blir din nya mobiltelefon rätt så värdelös. Vad som är rätt mobilabonnemang är ofta lika individuellt precis som svaret på frågan om vad som är rätt mobiltelefon.

Rätt mobilabonnemang beror på användning

Ett mobilabonnemang låter dig ringa, SMS:a och surfa med din mobiltelefon. Rätt mobilabonnemang är det mobilabonnemang som låter dig göra detta till lägsta möjliga kostnad. Att hitta rätt mobilabonnemang kan vara svårt. Här handlar det mycket om att ha koll på sin förbrukning.

Tips! Håll koll på din förbrukning av samtal, SMS och surf för att lättare kunna välja rätt mobilabonnemang. Du kan hålla koll på din förbrukning direkt i telefonens inställningar, i speciella appar eller i din operatörs egna app.

Har du koll på din förbrukning så kan du vara säker på att du inte har ett mobilabonnemang där du betalar för mer än vad du i själva verket använder. Betalar du för mer än vad du använder så betalar du pengar helt i onödan. Jämför alla mobilabonnemang på Mobilabonnemang.se för att se så att du inte betalar för mycket för ditt abonnemang jämfört med andra operatörers motsvarande abonnemang.

Med rätt mobilabonnemang ökar du dessutom chansen att utnyttja din mobiltelefons potential. Exempelvis bör du ha ett 4G-mobilabonnemang till en mobiltelefon som stödjer 4G.